Nieuws


David Giorgadze - dinsdag 5 juni 2012

David Giorgadze is een groot talent uit Georgië die ik op zakelijk gebied heb mogen begeleiden toen hij in Nederland woonde. Onderstaand zie je een kleine impressie uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre.
 
Het verhaal van David is een mooi verhaal en een voorbeeld van hoe een arme jonge kunstenaar met veel talent wist op te klimmen van een arme kunstenaar naar een succesvol kunstenaar door de juiste mensen op zijn pad te vinden om hem zakelijk te begeleiden. Ik heb daar in het begin ook een bijdrage aan mogen leveren. Later had hij mijn hulp niet meer nodig maar werden we vrienden. Een mooie tijd. 
 
Velen zijn inmiddels in het bezit van werk van David en dat zijn in vele huizen en kantoren van organisaties inmiddels de pareltjes aan de wand. Van nabij heb ik de ontwikkeling mogen mee maken van zijn werk uit de periode in Leningrad, zijn eerste werken in Nederland vaak geschilderd op oude rommelmarktschilderijen die voor 250 gulden werden voorzien van een nieuwe afbeelding door David, zijn schilderijen op tekenpapier, tot de stijl waarmee hij definitief zijn naam heeft gevestigd hier in Nederland. 
 
Mooie impressionistische sfeerbeelden van steden, havens, stillevens maar vooral van mensen. Mensen in beweging, in actie, in vele verschillende situaties, kinderen op het strand, het leven in de bar, concerten, muzikanten, dansers, de beroemde oude stations in Nederland, heel erg veel mensen in allerlei fases van het leven. De onderstaande link brengt u naar de site waarop u veel van zijn meesterwerken kunt zien. Veel werken zijn al verkocht, maar mogelijk heeft u geluk. Het werk van David is in de loop der tijden sterk in prijs gestegen. De grotere meesterwerken gingen grif van de hand voor prijzen van 2.500 tot 5000 Euro. De kleinere werken deden ook al snel 500 tot 1500 Euro voor hij weer verder de wereld introk en Nederland definitief verliet. Ook in Amerika was hij zeer succesvol. Maar inmiddels is hij weer terug naar Georgië zijn vaderland.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik ben blij dat hij mijn mijn vriend is geweest.


Terug naar de vorige pagina >