Even voorstellen

ACHTERGRONDINFORMATIE OPRICHTER APPLICONTROL
 
Directeur en oprichter van Applicontrol is Walter Jongenelis QC. Na eerdere carriëres binnen de pensioenwereld als actuarieel medewerker en de accountancy is Walter zich steeds meer gaan specialiseren in de financiële discipline binnen het MKB (midden- en kleinbedrijf en ZZP) , het onderwijs en de vastgoedwereld. Aanvankelijk als adviseur en later ook in leidinggevende posities op interimbasis variërend van administrateur , controller tot financieel directeur. Kenmerkend voor zijn manier van werken is de grote betrokkenheid bij zijn opdrachtgever en zijn creatieve oplossingen om schier onoplosbare soms jaren slepende problemen van klanten in relatief korte tijd op te lossen.
 
Regelmatig wordt hij dan ook weer teruggevraagd  door klanten die reeds eerder de ondersteuning van Applicontrol hebben mogen genieten. Onder haar klantenkring kent zij naast particulieren, vele kleine bedrijven, kunstenaars en ook wat grotere organisaties als bijvoorbeeld ING Real Estate Development, woningbouwcorporaties en grote scholenorganisaties uit het VO en MBO.
 
Applicontrol is opgericht in 1996 en de naam bestaat deels uit de woorden Applicatie-ontwikkeling en Controllerservice. In de periode 1996 tot 1999 hield Applicontrol zich ook vooral bezig met de ontwikkeling van intelligente spreadsheets en managementinformatiesystemen (MIS) voor het Voortgezet Onderwijs (VO) en het MKB.
 
INTERIMMANAGEMENT VANAF 2000 HOOFDACTIVITEIT
 
Na 2000 is het zwaartepunt van de activiteiten verschoven van het bouwen van MIS naar het verrichten van de interimactiviteiten als interim financieel manager en interim controller. Nog steeds worden regelmatig interimopdrachten voor cliënten door hem uitgevoerd.
 
AANBIEDING CONTROLLER FOR RENT CONCEPT VOOR HET MKB VANAF 2010 (NIEUW)
 
Vanaf medio 2010 is Walter zich weer meer gaan richten op zijn grote passie en dat is de begeleiding van enthousiaste starters met een goed commercieel product en bedrijven die al wat langer  bestaan maar een extra steun in de rug bij de bedrijfsvoering goed kunnen gebruiken. In de begeleiding van vele starters zijn opmerkelijke resultaten geboekt op vele terreinen. Applicontrol kan starters een breed pakket van diensten aanbieden en de ondernemer zelf leren om zijn / haar bedrijf zo optimaal mogelijk te laten renderen.
 
Medio 2010 is besloten om niet langer alles alleen te doen als voorheen het geval is geweest maar om een samenwerkingsverband van hoogwaardige controllers op te zetten die zich samen willen inzetten om de controllerservice aan te bieden aan alle organisaties en zeker ook deze service betaalbaar willen maken voor de wat kleinere organisaties. Applicontrol is als een van de marktleiders van het controller voor het MKB concept ook nauw betrokken geweest als mede oprichter van dit initiatief. Zie voor meer informatie over dit concept ook het tabblad Controllersgilde. 
 
CONTROLLERS GEZOCHT DIE WILLEN SAMEN WERKEN
 
Bent u die afgestudeerde controller, minimaal QC. met meer dan 10 jaar ervaring als interimcontroller/interimmanager die het leuk vind om  als zelfstandige (ZZP) senior controller jonge enthousiaste ondernemers te helpen als extra activiteit en bent u bereid om genoegen te nemen met een beperkte vergoeding (zie tabblad Controllersgilde) voor deze ondersteuning, dan zijn wij op zoek naar u. Stuur dan een mail naar Applicontrol met uw CV en motivatie. Wij nodigen u dan zo snel mogelijk uit voor een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden van samenwerking nader te verkennen.